.
News Image

Jacques Vermeire vs Ruben Van Gucht: 'We gaan dit uit-véchten'

Het is oorlog tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht.


Het zit er bovenarms op tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht. Een tijdje geleden besloot het sportanker van de VRT om niet langer de aangever van Jacques Vermeire te zijn in diens zaalshows. En daar stond Jacques dan, moederziel alleen. Gelukkig kende zijn manager Thomas de show door en door en dus mocht Thomas voor één keer invallen.

Uiteindelijk zou Jacques Vermeire bij Luc Verschueren aankloppen om de plaats van Ruben Van Gucht in te nemen, ondertussen zijn Jacques en Luc weer aan het touren. Beiden hebben de smaak duidelijk te pakken, want er komen extra shows. En toch ligt er nog één en ander op de maag van Jacques Vermeire. Hij voelt zich in de steek gelaten door een man waar hij veel aan dacht te hebben. “Ik vond dat heel erg, ja. Ik heb ervan afgezien. En dan heb ik het niet over de inhoud van die zaak. Iedereen heeft z’n waarheid. Ruben denkt wellicht oprecht dat hij gelijk h eeft. En dat mag”, vertelt Jacques deze week in Dag Allemaal. Wat er de afgelopen maanden gebeurd is, heeft Jacques Vermeire nooit eerder meegemaakt in zijn toch wel indrukwekkende carrière. “Iedereen weet hoe correct ik omga met mijn ex-echtgenote bijvoorbeeld. Om dan nu plots met advocaten geconfronteerd te worden ….”, dat is Jacques Vermeire duidelijk niet gewoon.

“Er zijn dingen gebeurd waar ik écht mottig van werd. Nooit meegemaakt in ons milieu. Dan heb ik het over bepaalde eisen die plots gesteld worden, dreigen met een boycot. Ik heb er desondanks alles aan gedaan om deze tournee af te werken”, gaat Jacques in Dag Allemaal verder. Het water tussen Jacques en Ruben is diep, zelfs zo diep dat beiden elkaar sinds de recente gebeurtenissen nog niet gesproken hebben, alle communicatie verloopt via advocaten. “Ík heb niet gevraagd om hier een zware juridische strijd van te maken, hé. Maar als iemand op m’n bakkes klopt, ga ik niet nog eens proberen te praten met het risico op een nieuwe klop. Dit is een nachtmerrie geweest voor mij. Die advocaten, de brieven, alles wat erbij komt kijken. Van maart tot nu heb ik er slecht van geslapen. Het zit zó diep. Ik zweer het u. Nogmaals, ik ga tot op het bot. Al moet ik er zeven advocaten op zetten.”

Het zit Jacques Vermeire duidelijk hoog, hij voelt zich gekwetst. Ik kan hier desnoods járen mee doorgaan. Ik kan mij dat permitteren, hé. We gaan dit uit-véchten. En dan druk ik me nog braaf uit. Wacht tot ik eens echt ga uitbarsten. Ik zou er zelfs bijna juridische studies voor beginnen, ik kijk ernaar uit om in de rechtbank te staan, gaat Jacques verder in de nieuwe Dag Allemaal waarin u het volledige dubbelinterview met Luc Verschueren leest.

Bio van Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht

Bio van Luc Verschueren

Meer Over:

Luc Verschueren