.
Jacques Vermeire
maandag 6 november 2023

Jacques Vermeire: “Er zitten knipoogjes in naar de woke maatschappij”

Hij trekt het zich niet aan

Het is niet eenvoudig om tegenwoordig nog comedian te zijn. Je moet alles wikken en wegen wat je zegt en alle grappen worden onder een vergrootglas gelegd. Dat is moeilijk ook voor Jacques Vermeire. Maar hij houdt zich niet in om zijn voorstelling woke te houden.

“Er zitten veel knipoogjes naar woke in de show. We eindigen met 'n parodie op 'We Will Rock You' van Queen, dat wordt dan 'We Will Woke You. Twee typetjes van vroeger komen terug, Fonske Verzele en Kevin Vermeulen. Ik moet me niet schamen over wat ik in het verleden gedaan heb. Ik heb nooit gelachen met zaken waar ik niet mee mocht lachen”, vertelt hij aan Dag Allemaal.

Jacques probeert zich van het hele woke-gebeuren zo weinig mogelijk aan te trekken wanneer hij een nieuwe show schrijft. Al begrijpt hij dat het voor stand-upcomedians toch lastiger is.

“Die moeten 't hebben van maatschappijkritiek. Ik ben nooit heel scherp geweest. Ik heb mezelf de titel 'volkskomiek' gegeven. Als een onnozelaar 'hello everybody' zeggen, dat is niet verboden, toch? Ik speel weer nieuwe typetjes: een CEO, een Antwerpenaar... maar ik choqueer niet. Alleen over Jeanke De Visser, de stotteraar, heb ik in mijn carrière wel eens opmerkingen gehad. Maar die zit dus niet meer in de show.”

Bio van Jacques Vermeire

Meer Over:

Jacques Vermeire