.
Urbanus
woensdag 6 juli 2022

Jacques Vermeire en Urbanus gaan samen televisie maken

Ze zijn er geknipt voor

De twee grootste comedians van Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe reeks op VTM. Bedenker van het programma is Eric Goens. Volgens hem de enige mogelijke combinatie om dit te doen.

“Je gelooft het misschien niet, maar Jacques en Urbain hebben veel gemeen. Het zijn uiteraard de peetvaders van de Vlaamse comedy. Ze kennen elke parochie- en theaterzaal en cultureel centrum van De Panne tot Maaseik. Maar ze hebben amper een voet buiten dit land gezet. En dus gaan we nu met die twee mannen op wereldtournee”, klinkt het bij Goens in Dag Allemaal.

Bedoeling van het programma: ontdekken of Vlaamse humor ook internationaal aanslaat. Ze zullen op diverse plaatsent er wereld samen dit avontuur beleven.

Maar waarom de keuze voor Jacques en Urbanus, gezien er in Vlaanderen zoveel goede stand-up comedians zijn. Maar die keuze was voor Eric Goens snel gemaakt.

“Zij zijn de enige mogelijke combinatie om dit te maken. Ze kennen elkaar al een eeuwigheid en hebben respect voor de humor die de ander brengt. Bovendien zijn ze tijdloos. Ze zijn oud-jong en jong-oud. Er zit geen leeftijdsgrens op hun publiek en dat is zeer aantrekkelijk voor het tv-programma.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jacques Vermeire en Urbanus