.
Luc Verschueren en Jacques Vermeire
woensdag 15 november 2023

Jacques Vermeire: “De mindere vliegen er meteen uit”

Hij heeft er zijn première op zitten

Jacques Vermeire zal zich 2023 ongetwijfeld anders hebben voorgesteld. Hij heeft een tijdlang moeten revalideren van zijn gebroken schouder en zijn realityreeks ‘De Vermeires’ werd niet bepaald goed onthaald in Vlaanderen.

Maar Jacques heeft niet te klagen. Hij heeft er net de première op zitten van zijn ‘Zaalshow 2.0’ dat hij speelt samen met Luc Verschueren.

“We hadden negen try-outs gedaan, ik wist dat 't goed zat. Weet je dat ik minder zenuwen heb als ik in de Capitole sta voor 1.750 man dan voor een paar honderd man in mijn eigen Keerbergen, zoals bij de avant-première? A ja, dat zijn allemaal fans die een ticketje kopen en speciaal voor mij komen, hé”, glundert Vermeire in Dag Allemaal.

Het was al eventjes geleden dat Jacques nog door Vlaanderen is getrokken met een eigen zaalshow. Maar al heel snel voelde het allemaal heel vertrouwd aan.

“Ik heb de show geschreven, o.a. met input van Brik Van Dijck, en in dat proces - als je nog te veel stof hebt - laat ik een kleine jury punten geven op de oneliners. De mindere vliegen er onverbiddelijk uit. De goeie moet je inkapselen in 'n verhaal en bij de negen typetjes leggen. En dan ga je daarmee naar de try-outs en moet je weer schrappen en bijsturen naar de première.”