.
Jacotte Brokken
maandag 8 april 2024

Jacotte Brokken: “Ik was niet zo blij met mijn naam”

Ze vond het vooral heel lastig

Toen Jacotte Brokken werd aangenomen als nieuwe weervrouw bij VRT waarschuwde iedereen haar voor de gevolgen van het op televisie komen en voor de showbizzwereld. Ze had immers een clichébeeld in haar hoofd dat het vooral een erg achterbakse wereld is.

“Zo’n wereld waarin iedereen mekaar haat en messen in elkaars rug steekt. Voorlopig heb ik dat nog nergens meegemaakt. Ik ben alleen nog maar bescheiden mensen tegenkomen die heel lief en supportive zijn voor elkaar. Na award ­season was ik ­helemaal opgeladen door al die oprecht leuke mensen die ik had gezien en gesproken”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Met een naam als Jacotte heeft de weervrouw in elk geval een goeie BV-naam. Het is zo’n klinkende voornaam, dat haar achternaam compleet overbodig wordt.

“Dat is zalig! Als kind was ik nochtans niet zo blij met die naam. Tot vorig jaar was het ­altijd een beetje een last als ik mij voorstelde. Ik moest erbij zeggen hoe je het spelt. En altijd weer: 'Ja, ik weet het, je hebt die naam nog nooit gehoord.' Dat is nu weggevallen.”

Bio van Jacotte Brokken

Meer Over:

Jacotte Brokken