.
Jacotte Brokken
zaterdag 29 juli 2023

Jacotte Brokken: “Ik blijf dat grappig vinden” 

Ze vindt het allemaal niet zo erg 

De tijd vliegt, dat kan ook Jacotte Brokken bevestigen. Zij heeft er haar eerste honderd dagen als weervrouw op zitten. Al meer dan honderd dagen vervangt ze Frank Deboosere die op pensioen is. En ze is het nog lang niet beu.

Jacotte wordt op straat natuurlijk heel vaak aangesproken over het weer, maar ook dat lijkt haar nog lang niet te irriteren.

“Vaak snijd ik het zelf als eerste aan, zeker als er zich iets buitengewoons voordoet, zoals een hittegolf of een uitzonderlijke droogte. Dan wil ik die aan iedereen uitleggen. Het is altijd wennen als mensen aan het smalltalken zijn over het weer en ik opeens poneer dat het morgen zal regenen. Dat ik dat weet, blijf ik grappig vinden”, vertelt ze in Humo.

Na honderd dagen heeft Jacotte natuurlijk ook al heel wat lessen geleerd. Maar er is er eentje die ze toch het belangrijkste vindt.

“Nuance is belangrijk. Vroeger sprak ik in superlatieven, maar dat gaat niet bij het weer, dat altijd genuanceerd is. Mensen willen wel graag superlatieven horen. Is het een droge maand, dan vinden ze het een extreem droge maand. Het warm, dan is het vast de langste hittegolf ooit.”

Bio van Jacotte Brokken

Meer Over:

Jacotte Brokken