.
Jacky Lafon in Familie
zaterdag 1 oktober 2022

Jacky Lafon stapte op: “Ik heb de eer aan mezelf gehouden”

Ze kijkt niet meer naar de reeks

Het ’30 jaar Familie Feest’ werd één grote viering van de populairste soap van Vlaanderen. Heel wat oude bekenden waren er bij en ook de fans hadden de tijd van hun leven. Ook Jacky Lafon was erbij. Al vindt zij het niet kunnen dat heel wat collega’s heel erg laat werden uitgenodigd.

“Ik weet dat ik een beetje kritisch was hierover. Maar neem nu bijvoorbeeld Martine Jonckheere. Zij kreeg haar uitnodiging pas heel laat. Natuurlijk is het logisch dat ze niet veel zin had om te komen. Martine is vier keer aan boord gehaald door de makers, maar ook evenveel keer ontslagen. Dat krijg je toch niet uitgelegd”, zucht Jacky diep in Primo.

Jacky blikt met mooie herinneringen terug op haar tijd bij ‘Familie’, want de eerste 15 jaar waren heel erg mooi en waren ze ook één hechte familie.

“Dat was voor mij de mooiste tijd. Maar tegenwoordig is de serie geen ‘Familie’ meer, vind ik. En dat is vind ik ook heel erg jammer.”

Voor Lafon waren de pioniersjaren fantastisch en was het de hemel op aarde. “We werkten hard, maar lachten ook veel. Mijn collega’s noemden me soms het zonnetje van ‘Familie’ en dat was ook zo. Als de sfeer hetzelfde was gebleven, was ik nooit weggegaan. Maar ik heb de eer aan mezelf gehouden.”

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon