.
Jacky Lafon
vrijdag 23 juli 2021

Jacky Lafon slachtoffer van vreselijke ziekte

Dit is geen prettige evolutie.

Toen Jacky Lafon 28 jaar was, was ze in de fleur van haar leven. Ze had nog een heel leven voor zich en ze zat boordevol plannen. Tot de ziekte van Guillain Barré haar te pakken kreeg. “De ziekte legt uw hele lichaam plat. Ge kunt niks meer”, doet Jacky haar verhaal in TV Familie.

Op een dag voelde Jacky tintelingen in haar ledematen, kreeg ze hevige hoofdpijn, was ze misselijk en kreeg ze hevige koorts. Na een bezoekje aan het ziekenhuis werd de ziekte Guillain-Barré vastgesteld. Voor Jacky een zware klap. Omdat Jacky haar toestand zo snel achteruit ging, werd ze in het ziekenhuis opgenomen. Daar zou ze vier maanden moeten blijven.

Jacky probeert altijd positief in het leven te staan, maar op dat moment vreesde ze toch even voor het ergste. “Ik dacht dat ik ging sterven” vertelt Jacky. Voor Jacky is het geen leuke periode om aan terug te denken. “Ik lag daar uiteindelijk volledig verlamd en werd gevoed met sondes. Ook mentaal ging het heel slecht met mij. Want als ge u in zo’n situatie bevindt, zit ge psychisch héél ver onder nul.”.

Dankzij de goede begeleiding tijdens haar revalidatie, die een half jaar heeft geduurd, is Jacky er weer bovenop gekomen. Jacky haar revalidatie was een intens traject. Zo kreeg ze fysiotherapie en kinesitherapie en toen ze zich eindelijk weer wat deftig kon bewegen moest ze veel gaan zwemmen. Het was een erg pijnlijke revalidatie voor Jacky, maar alles is toch goed gekomen. Twee jaar nadat de ziekte Jacky te pakken kreeg was ze weer helemaal hersteld.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon Familie