.
Jacky Lafon in Familie
vrijdag 18 maart 2022

Jacky Lafon: “Ik was meteen verkocht toen ik die rosse zag”

Maar de ontmoeting met zijn ouders verliep niet vlot

Jacky Lafon heeft er al een turbulent leven opzitten. Aan het begin van haar carrière kreeg ze te maken met grensoverschrijdend gedrag en vreemde mannen, tot ze op een dag haar droomprins tegen kwam. Dat was niemand minder dan Ron Davis. Hij was een gevierd artiest in Oostende en ook in de rest van West-Vlaanderen. Ze leerde Ron kennen toen ze met zijn orkest mocht optreden in het Witte Paard in Oostende.

“Ron was zo’n geweldig mens. Hij had niet alleen een fantastische stem en enorm veel talent als muzikant en componist, maar hij was als mens ook geweldig: lief, charmant, beleefd, bezorgd,… Maar toch niet de droomprins die ik altijd in gedachten had. Ik had me in mijn tienerjaren altijd voorgenomen dat mijn toekomstige geen ros haar mocht hebben. Maar ja, de liefde laat zich niet dicteren. Ik was meteen verkocht toen ik die rosse zag”, lacht Lafon in Primo.

Heel snel daarna volgde een eerste kus en ook de kennismaking met de mama van Jacky. Maar de ontmoeting met zijn ouders was een fiasco. “Zijn papa was een vriendelijke, lieve man, net als zijn zoon. Maar zijn mama draaide niet rond de pot en zei dat ze een relatie tussen mij en Ron niet zag zitten omdat ze gehoord had dat mijn broer Michel gehandicapt was. Haar argument was: “Ik wil niet het risico lopen dat jullie kinderen ook zo geboren worden. Ik heb nog proberen uitleggen dat Michel niet zo geboren was, maar tevergeefs.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon