.
Jacky Lafon in Familie
vrijdag 19 augustus 2022

Jacky Lafon: “Ik heb nog nooit zoveel geld gekregen”

Maar ze moest weigeren

Door haar rol als zatte Rita werd actrice Jacky Lafon bekend bij het grote publiek. Ze zette haar rol zo overtuigend neer dat heel wat mensen geloofden dat Jacky ook effectief een alcoholiste was.

“Ik kan dan wel denken dat ik de rol geloofwaardig neer gezet heb. Ik heb zelfs van de grote Luc Philips complimenten gekregen. Dat heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, want ik ben niet snel tevreden over mezelf”, lacht Jacky in Dag Allemaal.

Het personage is zo ontzettend populair dat Jacky er zelfs na 'Familie' gerust mee zou kunnen verder gaan. Maar dat mocht niet van VTM en van haar baas.

“Op een feest heb ik even zatte Rita gespeeld voor een filmpje, omdat ik toch al dronken was. Alle gasten hebben toen samengelegd en dat was een mooi bedrag. En ook een brouwer heeft me ooit 5.000 euro geboden – zoveel geld heb ik nog nooit gekregen voor een optreden – maar ik moest het afslaan. Dat pikte wel, want ik had dat graag gedaan.”

Ondanks dat het de laatste jaren moeilijk was door corona heeft Lafon gelukkig een reserve kunnen aanleggen voor wanneer het moeilijk werd. “Ik heb altijd goed geleefd, maar ook altijd naar mijn portemonnee gekeken. Zo ben ik opgevoegd. Ik kan gelukkig zijn met heel weinig.”