.
Jacky Lafon in Familie
vrijdag 7 oktober 2022

Jacky Lafon: “Het is teveel kommer en kwel”

Mensen hebben positiviteit nodig

De fans van ‘Familie’ vragen het wel eens vaker aan Jacky Lafon of zatte Rita ooit nog terugkomt naar de reeks. Maar Lafon moet toegeven dat ze daar niet met zekerheid op kan antwoorden.

“Een groter aandeel van Rita in ‘Familie’? Dat komt er niet meer van, dat ben ik bijna zeker. Ik stelde destijds een idee voor een mooie verhaallijn voor: zatte Rita zou afkicken van de drank, maar wel een plezante tante blijven die van het leven geniet. Dat zou toch een geweldig signaal zijn voor al wie vecht tegen de drankduivel”, zucht Jacky in Primo.

Maar het voorstel werd niet met open armen onthaald en de makers hadden er geen oren naar. “En dat terwijl Rita veel geld had gekregen van Bertje – één miljoen euro – moest ik altijd maar kuisen. Volgens de makers moest ik geduld hebben, maar ik heb twee jaar voor niks gewacht.”

Naar ‘Familie’ kijken, ook dat doet Jacky niet meer. Vooral omdat het niet meer is zoals vroeger en omdat ‘Familie’ nu vooral heel erg bestaat uit veel kommer en kwel.

“Na twee jaar pandemie hebben de mensen toch vooral nood aan positiviteit? En haast iedere week duiken er personages op die ik nog nooit eerder heb gezien. Verjonging moet, maar het is er naar mijn mening wat over.”