.
Jacky Lafon in Familie
woensdag 6 juli 2022

Jacky Lafon: “Die smeerlapjes hebben mij drank gegeven”

Ze had nochtans 'neen' gezegd

Met de zomer in het land worden er volop cocktails gedronken en lijkt iedereen verliefder te zijn dan ooit. Ook actrice Jacky Lafon laat zich af en toe gaan en drinkt al eens graag een Mojito. Hoewel ze dat vroeger nooit had gedaan.

“Ik heb dat leren drinken op het strand van Blankenberge. Vrienden bestelden er een voor mij, ondanks dat ik tegen pruttelde. ‘Bij 'Familie' drink je wel’, zeiden ze. Dus ik ben overstag gegaan. Die smeerlapjes hadden dat drankje zo straf gemaakt dat het al snel begon te duizelen voor mijn ogen”, lacht Jacky in Dag Allemaal.

En hoewel het de actrice had gesmaakt, moest ze er toch even van bekomen. Ze is op het toilet gaan zitten met een fles water.

“Maar toen ik terugkwam, stond er al een andere mojito klaar! Die heb ik stiekem toch maar leeggegoten op het strand. Anders was ik zat en ziek geweest. Maar ik vond die eerste mojito wel lekker, en sindsdien is het mijn favoriete cocktail.”

Jacky Lafon en alcohol, het is geen abnormale combinatie, althans niet als ‘zatte Rita’ in 'Familie'. In het echte leven is ze nooit dronken geweest. “Ik ben niet meer dan aangeschoten geweest. Iedereen komt dat weleens tegen: je wilt meedoen met de bende en je kan er niet tegen. Als ik voel dat ik aan mijn limiet zit, is mijn tacktiek even naar het toilet gaan met een fles cola of water. Als ik voel dat het weer gaat, muis ik er stilletjes van onder.”