.
Jacky Lafon
donderdag 28 maart 2024

Jacky Lafon: “De makers namen een groot risico”

Ze verdiende niet zo veel

Veel mensen waren geschrokken toen actrice Lynn Van den Broeck in ‘De Tafel Van Gert’ vertelde hoeveel ze als actrice verdient hij Thuis. Ze verdient zo’n 500 euro per draaidag en staat zo’n 7 à 8 dagen per maand op de set. Goed voor zo’n 3500 euro bruto per maand.

Actrice Jacky Lafon is daar erg van onder de indruk. Zij heeft nooit zoveel verdiend toen ze nog in ‘Familie’ de rol van Rita speelde.

“Ik vind dat niet slecht 3500 euro. In mijn allereerste jaar bij 'Familie' verdiende ik als zelfstandige 150.000 frank of 3.750 euro bruto, maar daar moest ik wel een hele maand voltijds en keihard voor werken. Wij namen toen ook nog op zaterdag op. Ik vond dat toen niet goed betaald, maar de makers namen natuurlijk een groot risico. Niemand wist hoe de serie zou uitdraaien en of dat een succes zou worden. We hadden toen ook maar een contract van zes maanden”, klinkt het in Tv Familie.

In het tweede jaar dat Jacky meespeelde, kreeg ze een ander loonsvoorstel. Ze kreeg dit keer geen contract als zelfstandige, maar wel eentje als werknemer in loondienst.

“Daar ben ik de makers van 'Familie' nog altijd dankbaar voor. Want daardoor geniet ik vandaag van een pensioen als werknemer. Dat eerste jaar als werknemer verdiende ik maandelijks 1.600 euro netto voor een voltijdse job. Ik spreek nu over meer dan 30 jaar geleden.”

Bio van Jacky Lafon en Lynn Van den Broeck