.
Jacky Lafon in Familie
zaterdag 9 juli 2022

Jacky Lafon: “Dat was de beste beslissing ooit”

Ze is er heel tevreden van

Heel wat mensen in Vlaanderen moeten (jammer genoeg) en bril dragen. De ene vindt het verschrikkelijk, terwijl de ander er maar weinig hinder van ondervindt. Wie ook een bril kon gebruiken was actrice Jacky Lafon.

Zij haalde de voorpagina van alle kranten in 2007, door bij een IQ-test op televisie geen al te hoge score te behalen. Iets wat op dat moment te wijten was aan het feit dat ze haar bril niet bijhad en ze dus niks zien.

“Maar tien jaar geleden heb ik kunstlenzen laten inplanten. Je natuurlijke ooglenzen worden dan vervangen door kunstmatige. Dat kwam geen dag te vroeg, want ik had een bril nodig om te lezen, een bril voor in de auto, een bril om televisie te kijken, enzovoort. Meer dan eens stond ik op de set van 'Familie' en had ik weer eens niet de juiste bij”, lacht Jacky in Tv Familie.

De ingreep laten uitvoeren was één van Jacky’ beste beslissingen in haar leven. “Die kunstlenzen zijn echt het mooiste cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven. De ingreep heeft ook nog geen half uur geduurd.”

Na de operatie ging er een nieuwe wereld open voor Jacky. “Sindsdien moet ik dus nooit meer pieren achter het stuur om toch maar de verkeersborden te kunnen lezen. Ik heb de oogarts een doos pralines gekocht om hem te bedanken.”

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon