.
Jacky Lafon in Familie
zondag 31 december 2023

Jacky Lafon: “Dan lijkt mijn hoofd te ontploffen”

Ze draagt nog altijd de gevolgen

Het meest bekende personage dat Jacky Lafon al heeft gespeeld is natuurlijk ‘Zatte Rita’. Maar een dronken personage spelen, dat is niet altijd zo makkelijk. Er zitten heel wat uitdagingen bij.

“Vooral de diverse fases zijn een uitdaging. Soms is Rita tipsy, en op andere momenten zo zat als een Zwitser. En toen mijn personage in coma lag en met een defibrillator elektroschokken kreeg, werd ik écht geëlektrocuteerd. Ik schoot de lucht in! Ondanks mijn hersenschudding, de gekneusde ribben en de brandwonden op mijn borst toen ben ik blij dat ik het kan navertellen, want voor hetzelfde geld moest mijn begrafenis geregeld worden”, zegt Jacky in Tv Familie.

Na al die jaren ondervindt Jacky er nog steeds last van. Zo heeft ze nog altijd last van druk in haar hoofd en mag ze daarom geen vliegreizen maken die langer duren dan 2 tot 4 uur.

“Boven in de lucht lijkt mijn hoofd te ontploffen en vrees ik altijd dat ik hetzelfde zal meemaken als mijn zus. Zij was amper 49 jaar toen een hersenbloeding haar fataal werd.”

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon