.
Jacky Lafon
zondag 31 maart 2024

Jacky Lafon: “Ben ik dan maar zoveel waard?”

Ze had er een dubbel gevoel bij

Toen Jacky Lafon haar eerste jaar meespeelde in ‘Familie’ verdiende ze zo’n 3.750 euro per maand. Dat was niet slecht. In haar tweede jaar werd dat 1.600 euro netto per maand.

“Ik had daar een dubbel gevoel bij. Enerzijds was ik wel blij omdat ik mijn pensioen op die manier kon opbouwen. Bovendien mocht ik naast mijn werk bij de soap ook blijven optreden als zangeres en comédienne. Tegenwoordig zijn de meeste collega's bij 'Familie' ook actief op andere vlakken en spelen die mee in theatervoorstellingen, musicals en dergelijke. Maar bij de start van 'Familie' was ik de enige die dat mocht doen. Door de combinatie van 'Familie' met al die andere optredens heb ik altijd een mooi inkomen gehad”, zegt ze in Tv Familie.

Maar het dubbele gevoel werd veroorzaakt door andere dingen. Zo wist Lafon heel goed dat er collega’s waren die veel meer verdienden dan zij en dat terwijl ze toch hetzelfde werk deden.

“Dat vond ik niet altijd correct, want ik twijfelde dan aan mezelf: 'Ben ik dan maar zoveel waard?' Maar ondanks die wrevel ging ik toch altijd akkoord met de loonvoorwaarden. En ik moet ook toegeven dat mijn beginsalaris nadien een paar keer werd verhoogd. Niet alleen door de index, maar ook omdat ik opslag kreeg.”