.
Jaap Reesema in Liefde Voor Muziek 2023
donderdag 23 maart 2023

Jaap Reesema: “Ik had daar helemaal niet op gehoopt”

Maar hij is er wel blij mee

Vanaf 4 april kunnen we op VTM kijken naar een nieuw seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’. Één van de deelnemers dit jaar is de Nederlandse zanger Jaap Reesema. Hij was al eens een keertje eerder te zien dankzij de deelname van Regi, maar nu doet hij het solo.

“Ik had helemaal niet gehoopt op zo’n succes in Vlaanderen. Ik was vooral bezig met de vraag hoe de plaat het in Nederland zou doen. Maar ik heb zowel daar als in Vlaanderen de eerste plaats van de hitparade bereikt. Te Gek!”, klinkt het in Primo.

Dat hij ook in Vlaanderen zoveel succes zou hebben, had hij nooit gedacht. Jaap is al enkele jaren actief ook in Vlaanderen dankzij Regi en Pommelien Thijs, maar dat was nog geen garantie dat ook zijn soloplaten zouden aanslaan.

“Ik kies blijkbaar altijd voor liedjes die mensen raken. Zo heb ik langzaam maar zeker een mooie fanbase weten opbouwen.”

Jaap voelt zich heel erg thuis in Vlaanderen en is dankbaar voor het succes dat hij hier heeft. “Het Vlaamse publiek is altijd oz aardig. Tijdens de optredens luisteren ze heel aandachtig en ik word overal met open armen ontvangen. Ook bij radiozenders en tv-studio’s. Het is eigenlijk gek. We spreken zo goed als dezelfde taal en toch gebeurt het niet zo vaak dat Vlamingen succes hebben in Nederland of omgekeerd.”