.
Jaap Reesema
vrijdag 5 mei 2023

Jaap Reesema: De weg naar de Lotto Arena ligt eindelijk open 

Hij heeft al heel wat gedaan 

In één van de aflevering van ‘Liefde Voor Muziek’ van dit seizoen staat ook de Nederlandse zanger Jaap Reesema centraal. Hij is in Vlaanderen bekend sinds zijn gigantische hit met Regi: ‘Kom Wat Dichterbij’.

Sindsdien rijgt Jaap de ene hit na de andere aaneen en is Vlaanderen dol op de zanger. Maar zijn carrière begon eigenlijk al heel wat jaren geleden in Nederland door het winnen van ‘X-Factor’.

Dankzij dat programma mocht hij een eerste album maken en kwamen zijn studies rechten niet langer van pas. Helaas sloeg zijn debuutplaat niet aan en ging Jaap weer een andere richting uit.

Hij startte samen met één van zijn beste vrienden een pizzeria, dat in combinatie met het zingen bij De Hermes Houseband. De pizzazaak hield vrij snel op met bestaan en Jaap concentreerde zich al heel snel weer op het zingen. Ondertussen trouwde hij met de knappe Kim Kötter die ooit Miss Universe Nederland werd.

Maar Jaap ging ook de strijd met de kilo’s aan en vermagerde op een jaar tijd maar liefst 35 kilo. Jaap voelde zich beter dan ooit in zijn vel en dat straalt hij nu ook uit. Al laat hij zich nog steeds begeleiden om dat gewicht onder controle te houden, schrijft Gazet van Antwerpen.

Maar muziek bleef altijd Jaaps grote passie, al kwam podcasts maken daar ook snel bij. Dat zou Reesema zo’n 100.000 euro per jaar opleveren.

Maar het is vooral met zijn prachtige stem dat Jaap de harten van iedereen wist te stelen. Zijn tweede album deed het in Vlaanderen en Nederland ontzettend goed en ook zijn singles uit ‘Liefde voor muziek’ doen het geweldig.

En zo’n succes dat vraagt natuurlijk om enkele grote concerten. Op 29 september staat Jaap in de Stadsschouwburg van Antwerpen en op 30 maart 2024 in de Lotto Arena van Antwerpen. Daarvoor start de ticketverkoop op 9 mei om 10u.