.
News Image

Jaak Van Assche wordt oudste deelnemer ooit aan De Slimste Mens

“Als mensen nu nog niet geloven dat ik kerngezond ben…”


Jaak Van Assche wordt dit najaar de oudste deelnemer ooit aan De Slimste Mens ter Wereld. De acteur is ondertussen 79 jaar en geeft toe dat hij even getwijfeld heeft toen Erik Van Looy hem vroeg. “In een ver verleden had ik al eens deelgenomen aan een selectie. Toen ben ik, zeg maar, afgegaan als een gieter.”



Jaak Van Assche beseft dat hij geen grote quizzer is, maar hij is wel een grote fan van de populaire televisiequiz. Toen de acteur dat vertelde aan Erik Van Looy had deze laatste meteen de zwakke plek gevonden van Jaak…



Jaak Van Assche hapte toe en wordt met zijn 79 jaar de oudste deelnemer ooit aan De Slimste Mens ter Wereld. Toch gingen enkele prille zeventigers hem al voor. Politici Mark Eyskens en Herman De Croo waren respectievelijk 73 en 71 jaar bij hun deelname en ook Walter Zinzen was al 70 toen hij deelnam aan het legendarische quizprogramma.



De acteur is vooral blij dat hij nu aan alle Familie-kijkers kan tonen dat hij nog steeds kerngezond is. In Familie speelt hij immers het dementerende personage Alfons en maar al te vaak krijgt Jaak Van Assche op straat de vraag of hij nog weet van welke parochie hij afkomstig is. “Dat varkentje zal dan wel meteen gewassen zijn,” lacht Jaak Van Assche in Het Laatste Nieuws.