.
News Image

Jaak Van Assche nieuwkomer in De Slimste Mens Ter Wereld

Wie is er naar huis gespeeld?


Jaak Van Assche is donderdag de nieuwkomer in De Slimste Mens Ter Wereld. Na drie deelnames maakt Natalia plaats voor de oudste deelnemer in de rijke geschiedenis van De Slimste Mens Ter Wereld.

Nieuwkomer Lotte Vanwezemael zette woensdagavond een straffe prestatie neer en walste over Natalia en Philippe Geubels. Deze laatste kreeg het even warm tijdens de finaleronde, Natalia vergat het spel echter af te maken en werd door Geubels naar huis gespeeld. En zo is Philippe Geubels nu al bijna zeker van de finaleweken, al kan er de volgende 7 weken nog veel veranderen.



Vanavond maakt Jaak Van Assche zijn intrede, de acteur is ondertussen 79. “Lang geleden, ik was geen 25 jaar, zat ik bij Jaak thuis om hem te overtuigen mee te spelen in mijn eerste kortfilm Dr. Tritsmans. Hij zou daarin zijn eerste liefdesscène spelen, daar zullen we het tijdens De Slimste Mens ter Wereld zeker nog eens over hebben, want volgens mij was het ook meteen zijn laatste liefdesscène”, lacht Erik Van Looy.



“En nu, meer dan dertig jaar later mocht ik in datzelfde huis in Rijmenam langskomen om hem uit te nodigen voor de quiz. Het was minstens even gezellig. Hij is een grote fan van het programma en kijkt naar elke aflevering. Jaak is bovendien de oudste deelnemer aller tijden, wat tof is. Ik vind het tegenwoordig altijd leuk als ik niet de oudste ben in de studio”, reageert een meer dan tevreden Erik Van Looy.



De Slimste Mens, donderdagavond om 21.30 uur op VIER.


Bio van Natalia, Philippe Geubels, Lotte Vanwezemael en Erik Van Looy