.
News Image

Jaak Van Assche naar Familie

Verrassend: Jaak Van Assche naar Familie.


Naast Kürt Rogiers verwelkomt Familie in het najaar van 2016 nog een ander bekend gezicht. Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij VTM te zien in De Zonen van Van As – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.



Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant: het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag.



“Ik heb niet getwijfeld toen ik het aanbod kreeg om in Familie mee te spelen”, vertelt Jaak Van Assche. “Ik zie acteren niet als een job, maar als een hobby. Een hobby die ik zo lang mogelijk wil blijven uitvoeren. Acteren zit me in het bloed en de rol van Alfons in Familie is er één waar veel vlees aan zit. Momenteel ben ik me volop aan het voorbereiden op mijn eerste draaidag. Hoe zit de familie in elkaar? Welke kleine kantjes zitten er aan mijn personage en hoe kan ik Alfons het best naar mijn hand zetten? Ja, ik heb nu al bijzonder veel zin om op de set te staan en de trouwe kijkers dit najaar mee te nemen in een nieuwe boeiende verhaallijn.”


Bio van Jaak Van Assche

Bio van Kürt Rogiers