.
Jaak Van Assche in Familie - aflevering 6870
vrijdag 9 december 2022

Jaak Van Assche is niet de man om op de barricades te staan

Geen stem die voldoende zal doorwegen

Als acteur heeft hij een ongezien parcours afgelegd. Van ‘De collega’s’ tot ‘De zonen van Van As” en ‘Familie’, de laatste jaren was Jaak Van Assche overal wel te zien.

Hij was ook jarenlang schepen in Bonheiden en daarna gemeenteraadslid voor N-VA. “Ik ben nochtans bij de CVP begonnen”, zo bekent Jaak Van Assche in Het Nieuwsblad.

De partijtop deed echter dingen waar hij niet akkoord mee kon gaan en daarna stapte hij over naar de Volksunie. Pas later werd hij echt actief in de politiek. Hij startte in een neutrale partij waar alle kleuren in zaten.

Hij vindt het spijtig dat het intussen zo geëvolueerd is, dat cultuur het moet stellen met het minimum. “Als ik dan merk dat uitgerekend in Antwerpen de cultuurschepen zegt dat de cultuurmensen moeten gaan werken zoals iedereen, dan is dat heel pijnlijk”, vertelt Jaak aan Het Nieuwsblad.

Jaak zelf laat zich echter niet horen in het debat. “Ik betwijfel of mijn stem zou doorwegen. Ik ben niet de grootste naam en ik ben er de man niet naar om op de barricades te gaan staan”, bekent Jaak Van Assche in Het Nieuwsblad.

Bio van Jaak Van Assche

Meer Over:

Jaak Van Assche