.
Maaike Cafmeyer, Jaak Van Assche, Camilla Blereau, Tania Kloek
maandag 5 december 2022

Jaak Van Assche: “Ik ben geen stoefer”

Hij is de bescheidenheid zelf

Jaak Van Assche is weer alomtegenwoordig. In de film ‘De Zonen van Van As’ schittert hij als Frans, die het wat kalmer aan moet doen na een ‘attaqueske’. En in Familie dementeert hij als Alfons. Maar Jaak zelf blijft de onverwoestbare, enthousiaste vent zoals we hem al jaren kennen. In Dag Alllemaal doet hij een boekje open over zijn professionele en zijn privé-leven.

Zo vertelt hij dat de beslissing van VTM om geen zesde seizoen van ‘De Zonen van Van As’ te willen, een van de grootste teleurstellingen uit zijn carrière is. “Ik snap het nog altijd niet, de kijkcijfers waren hoog en zelfs de herhalingen blijven het goed doen.”

Gelukkig is er nu de film. Het doet Jaak Van Assche duidelijk deugd. “Het is een oer-Vlaamse komedie geworden, met een cyclocross als decor”, verklapt hij aan Dag Allemaal.

Glitter en glamour is aan Jaak niet besteed. Hij is de bescheidenheid zelf. “Ik ben geen stoefer. Ik ben gaan acteren om omdat ik mij daar goed bij voel, nooit om bekend te worden”, benadrukt hij.

Voor grote BV-feestjes of events loopt Jaak Van Assche niet warm. “Maar een feestje in besloten kring met collega’s, daar zeg ik geen nee tegen”, lacht hij nog.