.
Jaak Van Assche
donderdag 12 januari 2023

Jaak Van Assche: “Dat komt door mijn opvoeding”

Hij uit zijn gevoelens nooit

Als acteur moet je vaak je gevoelens kunnen uiten op televisie. Ook Jaak Van Assche moet dat regelmatig doen. Voor televisie geen probleem, maar in het echte leven vindt hij dat een pak moeilijker.

“Het is mij al vaak verweten dat ik er niet in slaag mijn emoties te uiten. Misschien dat ik daarom wel acteur ben geworden, om dat te compenseren. Uit ervaring weet ik dat je het grootste effect bereikt bij je publiek wanneer je erin slaagt om gevoelens die je hebt ervaren, te vertolken op de planken”, legt Jaak uit in Dag Allemaal.

Jaak is nu 82 en daar zal nu nog weinig aan veranderen. Vertellen wat er in zijn hoofd omgaat, hij ziet het zichzelf nog niet meteen te doen.

“Ik vermoed dat dat komt door mijn opvoeding. Mijn vader was heel streng, en op school werden wij soms hard aangepakt. Vandaag zijn leerkrachten bijna vrienden van studenten, terwijl het in mijn tijd autoritaire figuren waren. Wij moesten ons gedeisd houden, zeker wat het uiten van emoties betreft. En ik ben altijd zo gebleven.”

Bio van Jaak Van Assche

Meer Over:

Jaak Van Assche