.
Ivana Noa
zaterdag 8 oktober 2022

Ivana Noa: “Dat is niet te begrijpen”

Ze begon er erg vroeg aan

Bram Spooren, Wannes Lacroix en Ivana Noa zijn sinds een goed jaar de jeugdige invulling bij ‘Thuis’. Ze moeten niet alleen voor de verjonging van de reeks zorgen, de scenaristen en makers van ‘Thuis’ hebben zo’n vertrouwen in de jongere generatie dat ze ook al enkele stevige verhaallijnen kregen.

Alleen voor Bram voelde het tot voor kort nog even anders. “Ilias was de schelm, de jongen die zich vrolijk in en weer uit de problemen lult. Maar dat is intussen veranderd. Ilias’ moeder is in de reeks geïntroduceerd en dat zal nu voor mijn personage voor een stevige verhaallijn zorgen”, zegt Bram in Humo.

Maar dat de makers van het programma vertrouwen hebben in de drie jonge acteurs, daarin hebben ze groot gelijk. Ze hebben dan ook alle drie al wat ervaring.

Zo maakte Ivana Noa al haar eerste kortfilm toen ze amper 9 jaar was. “Volkomen onbegrijpelijk dat dat juweel geen Oscar heeft gekregen”, lacht ze. “Ik voelde al heel jong de nood om creatieve dingen te doen. Om iets te maken. Een gedichtenwedstrijd op school was de eerste elektroshock: ik voelde meteen dat ik de deur naar een andere wereld opentrapte.”

En Bij Wannes is het vooral zijn moeder die de drijvende kracht was. “Ze zag al snel dat ik interesse had in alles wat met muziek en acteren te maken heeft. Ik mocht woord-kunst-drama studeren. Vanaf mijn twaalfde reed mijn moeder me rond van productie naar productie.”

Bio van Bram Spooren, Wannes Lacroix en Ivana Noa