.
Veerle Baetens en Ivan Pecnik in Sara
zaterdag 20 november 2021

Ivan Pecnik over zijn rol in Sara: “Ik was slechts 12 jaar ouder dan Veerle”

Hij stelt zichzelf een grens

We herinneren ons Ivan Pecnik nog perfect in de rol van ‘vake’ in de telenovelle Sara. Hoewel de man amper 12 jaar ouder is dan Veerle, was hij toch de geschikte acteur om die rol op zich te nemen.

“Eerst moest ik wennen aan dat idee. Maar met de juiste kleding en een lange baard lukte dat wel. Tot mijn verbazing ben ik er nooit over aangesproken. Televisie is nu eenmaal een sterk medium. In levenden lijve zou dat meteen opvallen”, reageert hij in Tv Familie.

Ivan is ondertussen 55 jaar, maar denkt nog lang niet aan stoppen. Maar er is een grens. “Als ik moeite krijg om teksten te onthouden, dan stop ik. Daar ligt voor mij de grens. Van mijn uiterlijk lig ik niet wakker. Integendeel zelfs. Laat mij maar lelijk, oud en doorgroefd worden”, lacht hij.

Maar hij begrijpt perfect dat dit bij vrouwen veel gevoeliger ligt. “Een oudere man krijgt vaak het compliment dat hij een karakterkop heeft terwijl een oudere vrouw commentaar krijgt op haar rimpeltjes. Jammer, want ik vind een elegante dame van zekere leeftijd absoluut iets hebben.”

Download onze app voor Android of iOS