.
News Image

Isabelle Beernaert brengt GLASS

Na drie succesvolle theaterproducties is modern choreograaf Isabelle Beernaert niet meer weg te denken uit de theaterwereld. Tweemaal won zij de Dans Publieksprijs en dit seizoen komt zij naar Vlaanderen met haar vierde avondvullende voorstelling.

Eerder nam Isabelle Beernaert u mee in haar denk- en gevoelswereld met ‘Ne Me Quitte Pas’ en het vervolg ‘Et Après’ en deelde zij haar kijk op de wereld met ‘Red, Yellow & Blue’. In Glass gaan we mee met haar gedachtes over de onvermijdelijke onvolkomenheden en het mooie van de mens. De doorzichtigheid en breekbaarheid, waardoor we steeds scherp in het leven moeten staan.

Vanaf jongs af aan creëerde Isabelle Beernaert haar eigen dansstukken en heeft zij de muziek willen vertalen via haar lichaamstaal. Isabelle omschrijft choreograferen als “een magische wereld”, waarin geen wetten zijn of regels. Het hart, oftewel het gevoel, staat centraal.

Isabelle Beernaert won in 2012 de Dans Publieksprijs voor Et Après en in 2013 won zij deze prijs ook voor Red, Yellow & Blue.



Vorige week stond Isabelle al in de Stadsschouwburg van Antwerpen, op 17 en 18 januari doet zij dat nog eens over in het Capitole te Gent. Op 7 februari is het Ethias Theater in Hasselt aan de beurt en op 15 februari kan je haar werk zien in het Concertgebouw van Brugge.


Bio van Isabelle Beernaert

Meer Over:

Isabelle Beernaert