.
News Image

Isabelle A staat 25 jaar op de planken

Isabelle A viert 25 jaar Hé Lekker Beest.


Isabelle A richtte enkele jaartjes geleden met De Grietjes een meidengroep op, maar dat zullen de meeste mensen wellicht weten. Wat niet iedereen zich misschien nog kan herinneren is dat Isabelle A vroeger veel solonummers uitbracht. Het bekendste nummer is zonder twijfel nog steeds “Hé lekker beest”. Het is nu precies 25 jaar geleden dat de zangeres op nummer 1 stond in Tien om te Zien met dit nummer. Dus besloot Isabelle A om weer open te staan voor live-on-tape optredens. Ze had gezworen om dit niet meer te doen, maar blijkbaar stroomden de aanvragen binnen vertelde ze aan Het Nieuwsblad.



Isabelle had al wel enkele singletjes gemaakt voor dat grote succes er kwam. De gewone popversie van het nummer sloeg niet echt aan. Zes maanden later werd er dan een danceversie van gemaakt en daardoor werd ze uitgenodigd door Tien om te Zien. Ineens werd ze helemaal hot. Plots was Isabelle A geen normaal meisje van 15 jaar meer. Er waren acht tot tien optredens die afgewerkt dienden te worden in één weekend. Ze viel zelfs in slaap op de schoolbanken. Daarna is ze vrij snel gestopt met naar school te gaan.

Niet alles liep over rozen. Er was een breuk met haar manager wat discussies over geldzaken teweegbracht. Twee jaar mocht ze niets meer opnemen en zelfs niet meer optreden. Jarenlang moest ze schulden afbetalen die haar manager had veroorzaakt.



Alles is toch weer goed gekomen met Isabelle A. Isabelle A brengt haar grote hits vergezeld met een special act. De exclusieve boeking kan gebeuren via info@beneluxtheater.be.