.
Imke Courtois
donderdag 8 december 2022

Is Imke Courtois een excuustruus, of net niet?

De meningen zijn verdeeld

Tijdens het WK voetbal konden we er niet omheen. Overal waren analyses te lezen en te horen en werden er volop voorspellingen gedaan over wie het WK zou winnen. Opvallend genoeg zijn het vooral mannen die hun mening mogen komen geven in tientallen programma’s.

In ‘Villa Sporza’ zien we slechts 2 vrouwen opduiken: ex voetbalsters Heleen Jacques en Imke Courtois. Zij moeten de vrouwen vertegenwoordigen wanneer het op sportcommentaren aankomt.

En dat is volgens sommigen een gemiste kans. Dat vindt ook Desna Lespinoy, showbizzreporter bij HLN. Zij gaf haar mening in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’.

“Eigenlijk zou je Imke Courtois gewoon de excuustruus van de VRT kunnen noemen. Het is goed dat de VRT een vrouw opvoert, maar ze wordt wel permanent in het blok van 11u gestopt. Wie heeft er dan tijd om te kijken”, citeert Tv Familie.

Er was al heel wat kritiek op Qatar, maar op het moment dat we het verschil kunnen maken, grijpen we onze kans niet. “Dit vind ik heel jammer, echt een gemiste kans. Imke zou een andere rol kunnen innemen naast Karl Vannieuwkerke, maar ze heeft geen kans gekregen. Het is heel makkelijk om hoog van de toren te blazen dat er zoveel dingen slecht zijn in Qatar, maar waarom dan niet kiezen om een verschil te maken.”

Bio van Imke Courtois en Karl Vannieuwkerke