.
Adriaan Van den Hoof - Switch
dinsdag 31 mei 2022

Is de populariteit van Adriaan Van den Hoof voorbij?

De beschuldigingen kennen een grote impact

Jarenlang was Adriaan Van den Hoof een ontzettend populair presentator op VRT. Hij mocht programma’s presenteren als ‘Sorry voor alles’ en ‘Switch’ en stond ook nog eens op de planken als comedian. Maar aan die glorietijd lijkt nu een einde te komen na enkele beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag.

5 vrouwen die de voorbije jaren allemaal een relatie of affaire hadden met Adriaan beschuldigen de presentator van stalking, elektronische belaging en fysiek geweld. Bovendien stapten ook twee vrouwen naar de VRT met klachten over grensoverschrijdend gedrag, schrijft Dag Allemaal.

Maar het houdt niet op. Ook het gerecht ontving enkele klachten voor slagen en verwondingen. Al werden deze geseponeerd wegens een gebrek aan bewijzen. Maar de VRT die tilt wel zwaar aan de beschuldigingen. Want zij besloten om Adriaan tijdelijk aan de kant te zetten.

Één vrouw gaf aan het weekblad zelfs meer details vrij over hoe hun afspraakjes eraan toe gingen. “Na een eerste kennismaking verliepen al onze dates op dezelfde manier. Een kort onthaal met wijn, waarbij Adriaan veel dronk, een uurtje plezier, een half uurtje napraten en daarna mocht ik beschikken omdat hij moe was. Onzin, want hij is altijd tot half 3-3 uur wakker”, vertelt de getuige.

Adriaan ging volgens de vrouw ook altijd heel stiekem en gevat te werk. “Omwille van problemen met zijn ex-vrouw en het hoederecht rond zijn kinderen mocht ik pas om 9 uur ’s avonds bij hem langsgaan, omdat het dan al donker was. Hij liet de deur op een kier staan. Ik was dom en naïef en speelde het spelletje gewoon mee. Ik had beter moeten weten.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Adriaan Van den Hoof