.
Marco Borsato
zaterdag 25 juni 2022

Is de boycot van Marco Borsato echt nodig?

Hij wordt hard aangepakt

De beschuldigingen aan het adres van Marco Borsato de voorbije jaren zijn niet mals. Hij zou zijn ex-vrouw Leontine Ruiters meermaals hebben bedrogen en er zou sprake zijn van grensoverschrijdend gedrag door de zanger.

Dat kan voor heel wat mensen niet door de beugel en het lijkt wel alsof Nederland en België niks meer met de zanger te maken wil hebben. Nederland heeft hem van alle radiostations gebannen en hij is sindsdien niet meer op de televisie verschenen.

Ook in Vlaanderen wordt Borsato geboycot. Maar niet bij de VRT. “Wij censureren niet. We zijn van mening dat je het onderscheid moet maken tussen het werk en het privéleven van artiesten. Bovendien zou het cancelen betekenen dat we de problematiek niet bespreekbaar maken”, zegt Gerrit Kerremans, VRT-muziekcoördinator in Dag Allemaal.

Al lijkt er ondertussen in Nederland ook weer wat verandering op til. Marco wordt weer stilaan vaker gedraaid op de radio. “Maar andere blijven hem inderdaad boycotten. Ook in de musical ‘The Passion’ was dat zo, daar werden zijn nummers gewoon geschrapt”, zegt Albert Verlinde, theaterproducent.

Albert Verlinde is normaal goed op de hoogte van de gemoedstoestand van Borsato, maar ook nu heeft hij er het raden naar. “Het is heel moeilijk om in te schatten wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn voor hem. Als er een rechtszaak van komt en de uitspraak is in z’n nadeel, dan vrees ik dat het einde verhaal is voor hem.”

Bio van Marco Borsato

Meer Over:

Marco Borsato