.
News Image

Is Davey De Mol?

Davey maakt zich verdacht maar....


Davey Van Rode uit Onze-Lieve-Vrouw zou wel eens De Mol kunnen zijn. De 28-jarige jongeman heeft alles om het te maken als De Mol.



Davey was afgelopen maandag één van de mannen die in het museum een voorwerp moest stelen maar hij nam er rustig zijn tijd voor. Hij had samen met xxxx zowat de helft van de in totaal 60 beschikbare minuten nodig om het eerste voorwerp te stelen en verdiende daarmee 500 euro voor de groep. Was het stelen van dat half uur de sabotage van Davey of niet? Door als eerste de strijd aan te gaan kon hij de tijd van de andere twee duo’s beperken en hopen dat zij er niet in zouden slagen om de andere voorwerpen te stelen.





In de eerste aflevering leek het er al op dat de makers van de De Mol wat tips hadden verstopt. Zo had Davey in de eerste aflevering een pet op met daarop de letter B. En die letter B zou in muziek voor een mol staan. Was dit de eerste subtiele hint of niet? Tijdens het beginspel tijdens die eerste aflevering drukte Davey af, hij wou ‘zeker’ zijn dat hij mee naar Zuid-Afrika mocht. Op zich was dat niet nodig want de makers konden tijdens de andere vragen het spel makkelijk manipuleren. Maar door af te drukken zorgde Davey er wel voor dat er geen 5.000 euro verdiend werd.



Doorheen de aflevering komt de vraagstelling ‘Wie is de Mol?’ twee keer aan bod. Toeval of niet, twee keer komt Davey tijdens en net na de vraag in beeld. We weten dat de makers van De Mol vaak tips verbergen. Niet alleen in Zuid-Afrika zelf voor de kandidaten maar ook voor de kijkers thuis. Nog in aflevering 1 was er een loopproef. En wie stelde zich meteen kandidaat? Jawel, Davey. Ideaal dus om meteen zijn stempel te drukken en de boel te saboteren. Ook bij de tweede proef was Davey er als de kippen bij om zich kandidaat te stellen. Maar zou dit alles niet een tikkeltje té opvallend zijn?



Aanwijzingen in overvloed want in aflevering 1 komt Davey al na enkele minuten in beeld als Gilles De Coster het woord saboteur laat vallen. Even later horen we hem “de mol” zeggen en is Davey opnieuw in beeld. Maar er is meer want Davey vertelde in het busje aan Jessica dat zij het spel zou moeten verlaten en dat Hans zou terugkeren. En wat gebeurde er? Jawel: exit Jessica en Hans kwam terug. Ook in aflevering 2 was Davey héél prominent aanwezig. Hij probeert de touwtjes in handen te nemen én te houden. Maar zijn zoveel aanwijzingen in amper 2 afleveringen er niet over?



Davey zou zich in aflevering 3 ook raar hebben gedragen bij de proef met de sloten. En Davey komt ook als eerste in beeld wanneer Gilles De Coster vertelt dat De Mol één van deze acht is. Op de website van Het Nieuwsblad vinden we een poll. Daarin staat Eline met 24% aan de kop, gevolgd door Davey met 20% en Annelies met 19%. Davey is niet dé hoofdverdachte en ook dat past in de strategie van De Mol. Maar is het ook niet zo dat de makers van het programma onze manier van denken op alle mogelijke en onmogelijke manieren beïnvloeden? Maandagavond is er weer een aflevering van De Mol en het belooft een spannende aflevering te worden.


Bio van Davey Van Rode

Meer Over:

De Mol Davey Van Rode

Bio van Gilles De Coster

Meer Over:

VIER Gilles De Coster