.
News Image

Interview met Annelies uit De Mol

Annelies introduceerde iets speciaals op school.


Gilles De Coster had een gesprek met Annelies Cooymans.



Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Ik heb mijn vrienden en familie verteld dat ik op bezoek was bij mijn allerbeste vriendin, Els. Die woont in de Verenigde Staten, en dat vormde dus een perfect alibi. Ze was zelf op de hoogte dat het voor een televisieprogramma, maar ik had haar niet verteld dat het voor De Mol was.



Mijn eigen kinderen heeft mijn man Jo pas op de hoogte gebracht toen ik al vertrokken was. Zij reageerden laaiend enthousiast en vonden het fantastisch dat hun moeder weg was met De Mol.”



Word je vaak aangesproken op je deelname? “Ja, zeker. Op school houd ik daags na elke aflevering een ‘mollenminuutje’, aan het begin van het lesuur. Dan praat ik met de leerlingen over wat de avond ervoor op televisie te zien was, en hebben we’t over het programma. Zo babbelen we er eventjes over, maar kan ik erna rustig lesgeven. De hele school leeft mee, dat is heel fijn. Iedereen kijkt en is razend benieuwd naar de ontknoping. Ook mijn 5 zussen en mijn broer willen nu eindelijk weten hoe het zit met hun zusje. (lacht)”



Vond je het moeilijk om te zwijgen? Niet zo heel moeilijk, al zal ik maandagavond - eens de ontknoping bekend is - wel echt opgelucht zijn. Vanaf dan kan ik weer honderduit vertellen over mijn avontuur, zonder dat ik de hele tijd mijn woorden moet wikken en wegen. Dat weegt wel op de duur. En ik kijk er nog meer naar uit om alle andere kandidaten terug te zien en vast te pakken, ik heb ze alle tien enorm gemist de voorbije maanden.”



Wat kunnen we verwachten in de finale? “Geen commentaar.



​De finale van De Mol, maandagavond om 20.35 uur op VIER.


Bio van Annelies Cooymans