.
News Image

Inpakkunstenaar Christo overleden

Geplande kunstwerken worden uitgevoerd.


In New York is afgelopen weekend de Bulgaarse kunstenaar Christo overleden. De Bulgaar was vooral bekend omwille van het inpakken van allerlei grote gebouwen en objecten. Zo schrok hij er in 1995 niet voor terug om de Rijksdag in Berlijn in te pakken. Tien jaar eerder deed hij hetzelfde met de Pont Neuf in Parijs.



Voor Christo was het heel belangrijk dat zijn kunstwerken voor het grote publiek zichtbaar waren. Zo zou hij volgend jaar de Arc de Triomphe in Parijs inpakken, dat evenement gaat nog steeds door en staat gepland voor het najaar van 2021.



Bijna drie jaar geleden was Christo nog in Brussel waar er een overzichtstentoonstelling van hun werk liep. Naar aanleiding van die tentoonstelling kwam hij zelf naar Brussel waar hij het bezoek kreeg van onder andere koningin Mathilde



Volgens een bericht op zijn officiële Facebookpagina overleed Christo donderdag bij hem thuis in New York. Christo leefde zijn leven ten volle, niet alleen hij droomde wat onmogelijk leek, maar besefte het ook. De kunstwerken van Christo en zijn partner Jeanne-Claude brachten mensen samen in gedeelde ervaringen over de hele wereld, en hun werk leeft voort in ons hart en herinneringen.


Bio van Christo

Meer Over:

Christo