.
Ini Massez
maandag 13 november 2023

Ini Massez: “Ik zou zo niet kunnen leven”

Maar ze zette haar vooroordelen aan de kant

Speciaal voor de reeks ‘Rough Diamonds’, dat eerder al te zien was op Netflix en nu ook op VRT 1 moest actrice Ini Massez zich helemaal onderdompelen in de wereld van de Joodse gemeenschap. En dat heeft haar veel geleerd.

“Mijn schoonheidsspecialiste woont in het hartje van de Joodse buurt in Antwerpen en als ik daar op straat liep, moet ik eerlijk bekennen dat ik soms dacht: Ik ben zó blij dat ik niet in een Joodse familie geboren ben. De mannen zien er zo wit uit, de vrouwen dragen allen hetzelfde soort kleren, en pruiken. Er overviel mij altijd een soort tristesse. Door Rough diamonds besefte ik dat ik heel wat vooroordelen had, die ik heb moeten bijstellen door die mensen echt te leren kennen”, zegt Inni in Billie.

Inni mocht bij een Joods gezin op bezoek waar ze vragen mocht stellen. En daar stelde ze vast dat het er toch helemaal anders aan toeging dan ze zelf dacht. Zo hebben die mensen vooral veel humor, iets wat ze niet verwachtte.

“Pas op: ik zou niet kunnen leven met de veelheid aan regels en voorschriften waar zij mee leven. Maar het viel me bijvoorbeeld wel op dat de kinderen goed weten waarom sommige dingen gebeuren, waarom iets traditie is. Terwijl bij ons bijvoorbeeld nog veel kinderen hun plechtige communie doen, maar weinigen daar nog de ware betekenis van kennen.”

Bio van Ini Massez

Meer Over:

Ini Massez