.
Ingeborg en Roland Keyaert
dinsdag 21 september 2021

Ingeborg onthult het aangrijpende verhaal achter haar naam: “niet blij mee”

"Vanaf dan was ik helemaal in het reine met de erfenis van die naam..."

Ingeborg Sergeant zal voor Vlaanderen altijd een vrolijke spring-in-t-veld blijven. Maar dat is ooit anders geweest. Bij haar geboorte kreeg ze de naam Ingeborg, als eerbetoon aan haar eerder gestorven zusje. Iets waar Ingeborg niet altijd even blij mee is geweest. “Mijn moeder merkte gelukkig direct dat haar tweede Ingeborg ’n heel ander kindje was. Vanaf dan werd ik als ‘Mieke’ aangesproken”, vertelt Ingeborg aan Dag Allemaal.

Toen het gezin Sergeant op een dag naar de grafsteen gingen, waar ze elk jaar naartoe gingen, merkte ze op dat haar officiële naam op die grafsteen stond geschreven. Voor Ingeborg betekende dat een keerpunt in haar leven en van zodra ze naar de toneelschool ging, is ze terug Ingeborg geworden. Een verandering die ook te danken is aan zanger Raymond van het Groenewoud. “Toen ik deelnam aan de Baccarabeker zei hij: ‘Gebruik de naam Ingeborg, want er is al een zangeres die Mieke heet.’ Dat vond ik relevant, en twee namen behouden was te moeilijk.”

Niet veel later werd Ingeborg geïnterviewd door Johan Verstraete en die wist haar de betekenis van de naam ‘Ingeborg’ te vertellen. “Wist je dat Ingeborg ‘engelbewaarder’ betekent. Ik zie ons daar nog zitten op dat pleintje in Mechelen, het was alsof de hemel zich opende. Vanaf dan was ik helemaal in het reine met de erfenis van die naam”, aldus Ingeborg.

Bio van Ingeborg

Meer Over:

Ingeborg