.
Ingeborg
maandag 14 november 2022

Ingeborg: “Het valt me op hoe geëmancipeerd vrouwen zijn geworden”

De liefde begint pas wanneer je op woelig water vaart

Ingeborg vindt haar programma Blind Getrouwd een interessant experiment. Het is de weerspiegeling van wat er leeft in onze maatschappij, geeft ze toe in Primo. “Koppels maken er op korte termijn mee, waar klassieke stellen veel langer over doen.”

In haar programma merkt Ingeborg dat vrouwen echt wel meer geëmancipeerd zijn geworden. Voor mannen blijkt dit nog niet altijd even makkelijk te zijn. “Maar omdat ze hun mannetje hebben leren staan, spelen vrouwen soms onderweg hun zachte kant kwijt,” besluit ze.

Of het huwelijk al dan niet uitgestorven is, vraagt Primo. “Mensen denken dat hun relatie voorbij is wanneer de kwade dagen aanbreken. Nee de liefde begint pas wanneer je op woelig water vaart.”

Volgens Ingeborg zou Blind Getrouwd gerust nog een stap verder mogen gaan. “Ik hou van een sfeer waarbij alles bespreekbaar is. Ik ben niet het type dat ervan houdt om dingen onder het tapijt te vegen.”

Hoewel het volgens haar wel bij het echtelijk liefdesleven hoort, zegt Ingeborg wel veel begrip te hebben voor mensen die het in haar programma liever niet over seks hebben.