.
Ingeborg
zaterdag 4 juni 2022

Ingeborg blijft bescheiden: “Klappen en dan snel naar huis”

Ze is dat niet gewoon

Het is een droom voor heel wat mensen om bekend te worden en het idool te zijn van de Vlaamse medemens. Wie een idool was in de jaren 90 en 2000 was Ingeborg. Zij was en is nog altijd erg geliefd in Vlaanderen.

“Ik heb mijn succes altijd weten relativeren, misschien wel overrelativeren. Vanuit een wantrouwen voor applaus en boegroep. Dat hing samen. Dat was lastig, want ik had het graag meer willen ontvangen”, vertelt Ingeborg in Primo.

Ingeborg heeft het succes nog helemaal laten binnenkomen. “De verticale verbinding, tussen hemel en aarde, die komt bij mij heel gemakkelijk binnen, maar de horizontale verbinding van mens tot mens, dat vind ik nog altijd een zeer lastige. Je armen openen en zeggen: ‘Dankjewel’, ik vind dat niet simpel.

En dat ondervond ze onlangs ook weer tijdens ‘De Winterrevue’, waar ze op de planken stond met Dirk Van Vooren. “Hij kan heel goed applaus in ontvangst nemen. Bij mij is het altijd eerder van: ‘Het is goed. Snel wat in de handen klappen en dan allemaal rap naar huis.”

Ingeborg voelt zich altijd erg ongemakkelijk wanneer ze veel applaus krijgt. “Dat is gewoon de aard van het beestje. En daarom ben ik weer op tv en sta ik weer op de theaterplanken: om net te voelen wat er niet helemaal uitgekristaliseerd is.

Bio van Ingeborg

Meer Over:

Ingeborg