.
Heidi Van Tielen
maandag 12 augustus 2019

Inge De Vogelaere neemt plaats Heidi Van Tielen in ochtendshow Qmusic

‘Sam, Inge & Wim’, vanaf 19 augustus elke weekdag van 06.00 tot 09.00


‘Sam, Inge & Wim’, vanaf 19 augustus elke weekdag van 06.00 tot 09.00



Qmusic-dj’s Sam De Bruyn en Wim Oosterlinck hebben groot nieuws. Inge De Vogelaere (25) zal vanaf maandag 19 augustus samen met hen elke ochtend Vlaanderen wakker maken. Inge is geen onbekende voor Qmusic, want ze werd er 2 jaar geleden ontdekt in de Q-Academy en ze presenteerde 's morgens vroeg tussen 04.00 en 06.00. Binnen exact een week, op maandag 19 augustus, begint het nieuwe trio aan een gloednieuw radioseizoen.

Inge maakt haar kinderdroom waar: “Ik ben zoooooo excited dat ik deze kans krijg! Op mijn 5 jaar zag ik voor het eerst een radiostudio vanbinnen en op mijn 12 jaar was ik er 100% zeker van dat ik bij de radio wou werken. Dus om nu de ochtendshow te presenteren op mijn 25 jaar met 2 radioklassebakken is echt zot!”



Na een jaar presenteren bij Urgent.fm en een opleiding aan het RITCS, deed Inge in 2017 mee aan de Q-Academy, de opleiding van Qmusic waar nieuwe talenten klaargestoomd worden voor de radio. “Het zotte is dat Wim toen mijn coach was en dat hij me de kneepjes van het vak heeft geleerd. Zowel zijn radioprogramma’s als die van Sam heb ik vroeger altijd van begin tot einde beluisterd. Wie had toen gedacht dat ik nu naast hen zou staan in de ochtendshow?”, vertelt Inge.

Haar Qmusic-ochtendcollega’s Sam en Wim kijken ernaar uit. “Welkom in dé ochtendshow van Vlaanderen met Sam, Inge en Wim. Klinkt goed, toch? We hebben Inge het afgelopen jaar intens aan het werk gehoord tussen 4 en 6 uur 's morgens en we wisten: Inge is een radiotalent. Het was voor ons een logische keuze om haar te verwelkomen in ons ochtendteam”, vertelt Wim. De twee mannen zijn wel niet van plan om Inge zomaar de ochtendshow te laten presenteren. “We hebben een heuse ‘Operatie Ochtendshow’ klaarstaan om Inge helemaal onder te dompelen. Hopelijk is ze er klaar voor”, licht Sam al lachend toe.

Robin Vissenaekens, programmadirecteur radio: “Inge is een bom van positiviteit en dat zal je ook merken in de ochtendshow. Als 20’er die vrolijk in het leven staat, is ze de perfecte combinatie met onze 30’er Sam en onze 40’er Wim, waardoor we onze doelgroep heel breed kunnen aanspreken.”

Inge neemt de microfoon over van Heidi Van Tielen, die eind april bekend maakte dat ze zwanger is van haar eerste kindje en dat ze afscheid nam van Qmusic.

Bio van Inge De Vogelaere, Sam De Bruyn en Wim Oosterlinck

Bio van Heidi Van Tielen

Meer Over:

Heidi Van Tielen