.
Sasha & Davy
vrijdag 7 januari 2022

In dit Mechelse hotel dansten Sasha & Davy zwoel en verleidelijk

“Het was een unieke ervaring. We voelden ons hier ook meteen ‘Thuis’”

Na hun succesvolle solosingles starten Sasha Rosen en Davy Gilles het nieuwe jaar met ‘Geloof jij in mij’, een nieuwe single die je terugvindt op hun recente album ‘Thuis’. Het nummer, waarin twee geliefden beslissen om bij elkaar te blijven, werd ondertussen ook voorzien van een prachtige videoclip. Die werd gedraaid met regisseur Benjamin L De Mulder in het onlangs geopende Mechelse Van der Valk hotel. “Het was een unieke ervaring. Het is de eerste keer dat we zo zwoel en verleidelijk hebben gedanst in de gang van een hotel, maar we voelden ons meteen thuis op deze locatie. We zijn nog steeds onder de indruk en aan het nagenieten van de opnames”, klinkt het bij het koppel enthousiast.

“Een tijdje geleden was ik voor ‘Wonen Plus’, het programma dat ik op TV Plus wekelijks presenteer, de eerste keer te gast in het nieuwe Van der Valk hotel dat je op het Rode Kruisplein in Mechelen vindt. Ongelofelijk hoe de 125 kamers netjes werden geïntegreerd rond het historische zwembad. Ook het uitzicht op het water en de kanaalkom zijn indrukwekkend. Ja, dat bezoek heeft een diepe indruk nagelaten. Het was de perfecte plek om de clip voor onze nieuwe single ‘Geloof jij in mij te draaien. Ik trok m’n stoute schoenen aan, stuurde een mailtje naar het hotelmanagement en die reageerden meteen positief”, zegt Sasha Rosen enthousiast.

“Als het kan en vooral ook past binnen het verhaal, dan promoten wij in onze videoclips graag de brede regio en omgeving waarin wij wonen. Zo hebben we de clip van mijn recente solosingle ‘Hij vecht’ opgenomen in Lier. Ons nieuwste duet hebben we in Mechelen gedraaid. Beide locaties liggen niet zo ver van onze thuisbasis Westerlo. Voor ons is het allemaal bekend gebied, want regelmatig bezoeken we de regiosteden of staan we er op het podium”, zegt Davy Gilles.
Zwoel

Voor regisseur Benjamin L De Mulder was het draaien van de videoclip a trip down memory lane: “Als kind kwamen wij wekelijks met onze klas naar het oude zwembad op het Rode Kruisplein. Ik heb hier ontelbare baantjes gezwommen. Qua architectuur is het echt ongelofelijk hoe ze het hotel hebben geïntegreerd rond het historisch geklasseerde zwembad. In deze gastvrije omgeving zijn er zoveel mooie ruimtes dat we voluit konden kiezen waar we zouden draaien.”

Opmerkelijke scène in de videoclip is zonder meer het zwoele, verleidelijke dansje dat Sasha & Davy houden op de hotelgang. “Vanaf het eerste moment dat we toekwamen, voelden we ons er meteen thuis en op ons gemak. Het dansje gebeurde spontaan. We hadden eerst niet door dat Benjamin aan het draaien was (lacht), maar het past perfect in de verhaallijn van dit nummer, waarin het koppel hun geloof in elkaar uitspreekt en beslist om samen te blijven. Voor de video van ‘Geloof jij in mij’ konden we echt geen betere locatie vinden dan dit viersterrenhotel, dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Het is makkelijk bereikbaar en ze hebben ook een prima restaurant. Mechelen heeft hiermee een extra trekpleister en must visit”, zegt Davy Gilles. “En met ons dansje in de video stellen we dan meteen ook onze kandidatuur voor een volgend seizoen van Dancing with the Stars. Ze mogen altijd bellen, hé schat (lacht)”, voegt Sasha Rosen er nog aan toe.

Hier kan je de video van ‘Geloof jij in mij’ van Sasha & Davy bekijken, die ze draaiden in het Mechelse Van der Valk hotel.