.
Imke Courtois
zondag 14 augustus 2022

Imke Courtois over haar eerste keer: “Dat valt niet te vergelijken”

Het werd een vuurdoop

Imke Courtois mag dan pas 34 zijn, ze heeft al een hele carrière achter de rug. Ze is ex-profvoetbalster en ex-lid van de Red Flames. Aan topsport doet ze niet meer, maar ze is nu wel journaliste, analiste en presentatrice bij Sporza.

Onlangs zat ze samen met Aster Nzeyimana in Engeland om het EK voetbal voor vrouwen te voorzien van commentaar. Een unieke kans voor Imke en Aster.

“Het voelde als een vuurdoop, want ik had nog nooit langs de zijlaan gestaan bij een groot toernooi – ook niet bij de mannen. En hoewel ik een vaste Premier League-kijker ben, was ik nog nooit in een Engels stadion geweest. Wembley, Old Trafford… het waren veel eerste keren”, zegt Imke in Humo.

En het houdt niet op, want ook het feit dat ze de wedstrijden van commentaren mocht voorzien was voor Imke de eerste keer.

“Wedstrijdcommentaren geven, ook dat was nieuw voor mij. Het is te zeggen: in België had ik wel al ervaring met de Super League, de hoogste afdeling in het vrouwenvoetbal. Maar dat is niet te vergelijken met de intensiteit van zo’n groot toernooi.”

Bio van Imke Courtois

Meer Over:

Imke Courtois