.
Stephanie Planckaert, Iluna Timmerman
donderdag 7 maart 2024

Iluna Planckaert: “Ik weet nog niet hoe het er aan toe zal gaan”

Ze is geen feestbeest

De Planckaerts zijn terug met een nieuw seizoen van ‘Chateau Planckaert’. Dit keer speelt ook Iluna Timmerman een belangrijke rol in de reeks, want zij wordt 18 en is vanaf nu officieel volwassen. Al voelt ze zich nog lang niet zo.

“Ik voel me helemaal nog niet volwassen. Naar mijn gevoel ben ik amper veranderd sinds mijn zestiende. Noem me gerust een laatbloeier. Als grote zus geniet ik ervan om met Elara (8) een teaparty op mijn kamer te houden of met haar naar tekenfilms te kijken. Voor kerst gaf ik haar een prinsessenjurk cadeau, inclusief muiltjes en handschoenen. Dan speel ik haar butler of haar- stylist. Ik kan er enorm van genieten om met haar in die fantasiewereld te duiken”, zegt Iluna in Tv Familie.

Geen buitensporige studentenfeestjes voor Iluna, want dat is voorlopig toch niks voor haar. Een fuifbeest is ze ook nooit echt geweest.

“Bovendien zit ik niet op kot. Ik wil altijd meteen naar huis na een lange lesdag. Het is natuurlijk pas mijn eerste jaar dus ik weet niet hoe het er volgend jaar aan toe zal gaan. Maar voorlopig vind ik het al een hele boterham om de lessen te volgen en met huiswerk te combineren, feesten is nu niet echt mijn prioriteit. Alcohol hoeft voor mij ook niet, ik kan me perfect zonder amuseren, met goeie vrienden waarbij ik helemaal mezelf kan zijn.”

Bio van Iluna Timmerman