.
Stephanie Planckaert, Iluna Timmerman
donderdag 14 maart 2024

Iluna Planckaert: “Heb ik alle opties goed overwogen”

Ze begon te twijfelen

Het is altijd een grote droom geweest van Iluna Pkanckaert om geneeskunde te gaan studeren. Dat deed ze uiteindelijk niet en haar keuze viel uiteindelijk over handelsingenieur.

“Weet je, Mageno belandde in het ziekenhuis met een gescheurde appendix. Toen ik die lieve kinderarts hem zag verzorgen, dacht ik: 'Dat wil ik later ook'. Maar toen het ingangsexamen dichterbij kwam, vroeg ik me af: Heb ik wel alle opties goed overwogen? Handelsingenieur is een zeer uitgebreide opleiding met zowel wetenschappelijke als economische vakken. Ik kan er later nog veel kanten mee op, bijvoorbeeld als manager in een farmaceutisch bedrijf of op een marketingafdeling. Ik ben nu heel blij met mijn keuze”, zegt Iluna in Tv Familie.

De eerste examenperiode heeft Stephanies dochter ondertussen achter de rug. Al zijn er wel vakken die ze graag beter had gedaan.

“Over het algemeen ben ik best wel tevreden, voor wiskunde ben ik helaas gebuisd. Nochtans een vak waarin ik in het middelbaar altijd heel goed was, maar dit was veel moeilijker. Jammer, maar ik heb nog twee kansen. Nu weet ik dat ik vorige examens moet raadplegen om me voor te bereiden. Enkele dagen voor mijn examens begon ik enorm te twijfelen aan mijn studiemethode. Ik dacht dat alles zou mislukken. Ik had pas later door dat je aan de universiteit selectief moet studeren, je kan niet alles leren. Eigenlijk heb ik het niet zo slecht gedaan. Het was mijn eerste kennismaking met de examens aan de universiteit.”

Bio van Iluna Timmerman en De Planckaerts