.
Staf Coppens en gezin
zaterdag 2 maart 2024

“Ik hoop dat de kinderen van Staf Coppens dit zullen blijven doen” 

Maar dat ze ook genieten 

Op dit moment lijkt het vooral Staf Coppens dochter, Nora Coppens, te zijn die een carrière als kunstschaatster ambieert. Maar voor de sport zou het ook mooi zijn mocht ook Beau Coppens zijn carrière verder willen uitbouwen. Kevin Van Der Perren legt in Tv Familie uit waarom.

“Met uitzondering van het Belgische talent Denis Krouglov is het niveau van de Belgische mannen momenteel toch niet je dat. Het is spijtig dat het kunstschaatsen hier nog steeds de perceptie heeft een 'vrouwelijke' sport te zijn. 'Je moet gay zijn om die te beoefenen, klinkt het hier helaas nog al te vaak. In het buitenland is de perceptie helemaal anders. Wat betreft die vooroordelen is in ons land dus nog wat werk aan de winkel.”

Nora en Beau zijn in elk geval goed bezig en barsten overduidelijk van het talent. Met een coach als mama Monique van der Velden zou wel eens een mooie carrière op hen kunnen wachten.

“Hoe dan ook hoop ik dat Nora en Beau het vooral graag blijven doen. Ze moeten ervan blijven genieten. En er dus tijd in investeren als ze écht een hoog niveau willen bereiken. Ik gun hen het in ieder geval van harte!”