.
Ignace Baert
zaterdag 18 februari 2023

Ignace Baert: “Ik heb nog materiaal voor een paar albums”

Komt er nieuwe muziek van Ignace Baert?

Het lied ‘More Than Sympathy’, werd voor Ignace Baert 50 jaar geleden een enorme hit. “Veel mensen hebben er mooie herinneringen aan. Dat komen ze me telkens weer vertellen en het doet me plezier om dat te horen”, bekent de zanger in Primo.

De muzikant blijft erg actief. Zo luistert hij ieder jaar het champagneweekend in Middelkerke op. “Ik speel dan drie uren aan een stuk. Plezant. En ja, tijdens zo’n namiddag moet ik ‘More Than Sympathy’ toch wel een keer of drie zingen”, lacht hij.

De 72-jarige Ignace was 39 jaar leraar muzikale opvoeding. Het componeren van liedjes zit dan ook in zijn DNA gebakken. “Ik heb nog genoeg materiaal voor een paar albums”, verklapt hij.

In 1973 deelde Ignace Baert het predicaat ‘meisjesidool’ met Willy Sommers. Het grootste verschil was dat Willy in het Nederlands zong en hij in het Engels.

“Zo was het nu eenmaal”, geeft de artiest toe in Primo. “Ik verkocht 40.000 singels, Willy 100.000. Ik had 7 of 8 optredens op een maand, Willy 30. Zo lagen de verhoudingen. Maar dat was oké voor mij.”

Bio van Ignace Baert en Willy Sommers