.
News Image

Ida de Nijs in duet met Kris de Bruyne

Die droom is werkelijkheid geworden!


Deze week heeft in de ACE studio in Aartselaar een bijzondere ontmoeting plaats gevonden. Terwijl Ida de Nijs bezig was een lied van John Ewbank in te zingen voor haar nieuwe album, kwam Kris de Bruyne langs. Ida had eerder aangegeven aan haar producers dat ze naast “Amsterdam” van Jacques Brel, eigenlijk ook heel graag “Amsterdam van Kris de Bruyne wilde opnemen. Gewoon omdat ze dat een heel mooi nummer vind.



Frank van Bogaert, een van haar producers en eigenaar van ACE studio, kent Kris goed uit de tijd dat hij samen met hem en Thé Lau muziek opnam in de ACE studio. Frank had contact met Kris opgenomen om te weten wat zijn reactie zou zijn. Kris wilde vanzelfsprekend Ida eerst horen en kreeg de CD “Tussen Amsterdam en Brussel”. Hij besloot dat hij zijn “Amsterdam”, samen met Ida de Nijs, opnieuw wilde opnemen. En zo gebeurde die dag. Ida helder en zuiver, Kris ruig en lyrisch als altijd. De fenomenale Marty Townsend hielp hen de juiste toonsoort te vinden en begeleidde de twee op zijn gitaar. Het resultaat is adembenemend.



Om het te kunnen horen moet iedereen nog even wachten op het album deze zomer. Of zou Ida het nummer misschien toch eerder als single uitbrengen? Wij zijn benieuwd!