.
Ian Thomas
woensdag 19 juli 2023

Ian Thomas kreeg doodsbedreigingen 

Geen breuk met het verleden maar eerder transformatie 

Zanger Ian Thomas vertrok op zijn 16e naar de Verenigde Staten om zijn muzikale droom waar te maken en daar door te breken als zanger. Toch liep het mis en uiteindelijk keerde hij op zijn 21ste terug.

Ondertussen zijn we vijf jaar later en kiest hij er nu voor om voluit in het Nederlands te zingen. “Dat is natuurlijk gekomen. Ik heb jaren kunnen experimenteren met stijlen en heb nu weer enorm veel plezier gevonden in de moedertaal”, aldus Ian in Gazet van Antwerpen.

Hij ziet dit niet als een breuk met het verleden. “Eerder een transformatie. Als je op je 13de in die muziekwereld wordt gesmeten, is het ook een kunst om jezelf te heruitvinden”, deelt de zanger mee.

De single ‘Baby’ werd voor hem destijds plots een succes en zijn leven veranderde. Er kwam ook veel negatieve commentaar en er waren zelfs doodsbedreigingen. “Ik kan me mijn gevoel van toen niet goed herinneren”.

“Maar ik denk dat een kant van mij dat ‘rockster’ had gevonden: ‘Wow, crazy dat ik hier met politie rondrij”, vertelt hij aan Gazet van Antwerpen. Hij kreeg toen politiebegeleiding op weg naar school wegens de bedreigingen.

Bio van Ian Thomas

Meer Over:

Ian Thomas