.
Ian Thomas
vrijdag 11 februari 2022

Ian Thomas: “Ik ging onder politiebegeleiding naar school”

Ik werd altijd voor de keuze gesteld

Beroemd zijn, het kan leuk zijn, zolang het allemaal maar niet te ver dreigt te gaan. Ian Thomas was amper 14 jaar toen hij bekend werd en dat vroeg heel wat van de zanger. Hij moest commentaren leren relativeren en hij moest omgaan met het feit dat mensen voor of tegen hem waren.

“Op een bepaald moment ging het zover dat ik onder politiebegeleiding naar school moest. Ik had online doodsbedreigingen gekregen en iemand had de school gewaarschuwd dat enkele leerlingen me na het examen wilden neersteken. De volgende dag ben ik met twee agenten naar school gefietst. Één voor en één achter mij”, vertelt Ian aan Humo.

Als veertienjarige heeft Ian heel wat heftige momenten gekend, en dat raakte de jongeman diep. “Maar ik ben telkens voor de keuze gesteld. Ik herinner me zo’n moment, onderweg naar een optreden. Ik blééf maar huilen. Toen hebben mijn ouders de auto aan de kant gezet en op me ingesproken: ‘Jij bent de baas van je eigen leven. Jij beslist zelf. Je hóéft dit niet te doen.’ Maar uiteindelijk was er altijd wel iets in mij dat zei: fuck it, ik gá het doen. Ik ga me niet laten kennen.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Ian Thomas

Meer Over:

Ian Thomas