.
News Image

Humo's Comedy Cup zondag 23 december op Q2

Je kan zondag écht goed lachen op Q2.


Hallo, ik ben blij dat ik Philippe Geubels geneukt heb” Met deze woorden nam Amelie Albrecht dit jaar Humo’s Comedy Cup in ontvangst. Zondag 23 december zendt Q2 de twaalfde editie van deze comedy wedstrijd uit.


Amelie Albrecht werd na wijs beraad van de jury (Guy Mortier, Tim Van Aelst, Gugu Baùl, Elke Neuville en Seppe Toremans) verkozen tot eerste vrouwelijke winnaar van Humo’s Comedy Cup.


Na vijf voorrondes en een halve finale waren uit de 100 ingeschreven drie stand-upcomedians overgebleven: Jasper Posson, Amelie Albrecht en Sander VDV mochten in de Antwerpse Arenbergschouwburg strijden voor een plaatsje in de eregalerij met onder andere Jens Dendoncker, Gunter Lamoot en William Boeva.Amelie is de opvolger van Jens Dendoncker, die ondertussen al een Emmy won met Hoe Zal Ik Het Zeggen? Jens Dendoncker volgt tijdens de show de kandidaten backstage en geeft de kijker een blik achter de schermen van de Comedy Cup. De presentatie gebeurt door Bart Cannaerts.


Wie Humo’s Comedy Cup wil herbeleven en ontdekken hoe Amelie Albrecht de jury overtuigde kan op zondag 23 december 2018 om 22.55 terecht bij Q2.