.
Hugo Sigal
vrijdag 26 mei 2023

Hugo Sigal: “Pas vanaf de derde keer ging het beter”

Hij zocht een rouwpsychologe

Wanneer iemand komt te overlijden, moeten er ook veel papieren in orde gebracht worden. Dat ondervond ook Hugo Sigal wanneer Nicole kwam te overlijden. Zo kreeg hij onder meer te maken met de successierechten.

“Die zijn niet van de poes. En dan zegt zo’n minister dat we moeten begrijpen dat de staat ook geld nodig heeft. Ik kan daar zo kwaad van worden”, zucht Hugo in Dag Allemaal.

Het is jammer dat er zoveel administratieve dingen bijkomen wanneer iemand komt te overlijden. Het valt niet te onderschatten.

“Je kan het je niet voorstellen. Ik heb het huis moeten laten schatten, een nieuwe brandverzekering moeten nemen. Ik kreeg een brief van de belastingen waarin ze ook nog eens bepaalde documenten vroegen.”

Om met het overlijden van Nicole te kunnen omgaan schakelde Hugo een rouwpsychologe in. Daar heeft hij veel steun aan gehad. “Ik vertelde aan de dokter dat ik slechte gedachten had en dat ik een psycholoog nodig had. Maar de eerste had een wachttijd van twee maanden! Ik vond dan een goeie waarbij ik direct terechtkon. De eerste twee keren heb ik van het begin tot het einde geblèt, vanaf de derde sessie ging het beter.”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal